Stichting Wielerpromotie

logo

Hoekse Waard

Omloop van Strijen 2008, foto Patricia Gouweloos
 

Bestuur

Laatste wijziging op 29 dec 2017

Het bestuur van de Stichting Wielerpromotie Hoekse Waard bestaat uit de volgende personen:

Johan Gouweloos, voorzitter.

Johan was van 1990 tot en met 1993 lid van het comité dat de toenmalige Amateurronde van Mijnsheerenland organiseerde. Sedert 1990 is hij coördinator van de verkeersregelaars die bij de grote wielerwedstrijden in de Hoekse Waard worden ingezet. In eerste aanleg werd dit met Jan Oosterkamp en wijlen Lou Moelker gedaan.
Na het terugtreden van Jan deed Johan deze klus jaren lang met Lou.
Nadat Lou vanwege gezondheidsredenen moest stoppen is Johan samen met Bert Borel verantwoordelijk voor deze coördinatie. Daarnaast was Johan bij De Hoekse Renners van 1992 tot 2000 voorzitter van de Toerclub en van 2001 tot 2005 bestuurslid technische zaken en voorzitter van de Renclub. Johan was tussen 1999 en 2008 betrokken bij de organisatie van de Jeugdronde van Mijnsheerenland. Vanaf 2002 is hij betrokken bij de organisatie van de Kleine Omloop van de Hoekse Waard / Omloop van Strijen. Bij Omloop van Strijen heeft Johan de algehele coördinatie.

TOP

Gert Groenenboom, secretaris.

Ook Gert is als verkeersregelaar op de motor al vele jaren betrokken bij het wielrennen in de Hoekse Waard. Tussen 1999 en 2008 was Gert met Johan Gouweloos verantwoordelijk voor de organisatie van de Rabobank Jeugdronde van Mijnsheerenland. Daar Gert kan beschikken over transportmaterieel was een logisch gevolg dat hij betrokken werd bij o.a. de opbouw van start-/finishlocaties. Gert is bij de Omloop van Strijen coördinator van de werkploeg. Daarnaast is Gert beheerder van de geluidsapparatuur en de jurywagen welke de Stichting mede in eigendom heeft. Vanaf 2014 neemt Gert ook het secretariaat voor zijn rekening.

TOP

Bert Borel, bestuurslid.

Bert heeft in eerste instantie als verkeersregelaar kennis gemaakt met het wielrennen en draait al de nodige jaren mee. Na het terugtreden van wijlen Lou Moelker verzorgt hij met Johan Gouweloos de coördinatie van de verkeersregelaars bij de Omloop van De Hoekse Waard. Bij de Omloop van Strijen treedt Bert op als koersdirecteur. Daar Bert al jaren vrijwilligerswerk doet binnen een EHBO-afdeling en het Rode Kruis in de Hoekse Waard en hij in de (para)medische wereld werkzaam is wordt voor dit item binnen de Stichting graag gebruik gemaakt van zijn kennis op dit gebied.

TOP

Gerard van Melick, bestuurslid.

Gerard zorgt binnen de Stichting voor de nodige wielertechnisch inbreng. Hij heeft inmiddels al meer dan 25 jaar achtereen een licentie, de laatste jaren als Amateur-A. Bij de Omloop van Strijen is Gerard verantwoordelijk voor een goede gang van zaken op de start-/finishlocatie. Hierbij moet gedacht worden aan opstellen rensters en auto′s van de karavaan, begeleiden van eerste drie rensters naar het podium, aanwezigheid bloemen en eventuele klassementstruien voor huldiging, begeleiding ronde-mister, etc..

TOP

Mirka Jucha, penningmeester.

TOP

  ©2006-2018 Stichting Wielerpromotie Hoekse Waard
| Home | Nieuws | Bestuur | Ontstaan | Wedstrijden | Uitslagen | Foto's | Archief | Verhuur | Contact |