Stichting Wielerpromotie

logo

Hoekse Waard

Omloop van Strijen 2008, foto Patricia Gouweloos
 

Ontstaan

Laatste wijziging op 14 dec 2016

ONTSTAAN VAN DE STICHTING:

Nadat in 1998 de Jeugdafdeling van RC De Hoekse Renners was her-opgericht, werd door Johan Gouweloos,
Gert Groenenboom en Paul Reedijk besloten om in Mijnsheerenland een Jeugdronde te gaan organiseren. In 1999 was de eerste Jeugdronde een feit. Deze Jeugdronde mocht zich jaarlijks verheugen in het grote aantal jeugdrensters/–renners dat aan de start verscheen. Eind 2008 hebben Johan en Gert als “trekkers” van dit evenement besloten te stoppen met de organisatie van deze Jeugdronde.

Vanaf 1999 was Johan met Bart Bruinenberg en wijlen Lou Moelker ook betrokken bij de organisatie van de “Hoekse Waard Cyclo” welke vanuit Zuid-Beijerland werd verreden. Zowel in 2002 en 2003 werd ter aanvulling op het programma onder de naam “Kleine Omloop van de Hoekse Waard” een wedstrijd toegevoegd voor Nieuweling-meisjes en Junior-vrouwen.

Na de Hoekse Waard Cyclo van 2003 werd vanwege afnemende belangstelling gestopt met het organiseren van dit evenement. Omdat onder de Nieuweling-meisjes/Junior-vrouwen de animo om aan de Kleine Omloop van de Hoekse Waard deel te nemen goed was, werd na overleg met het bestuur van De Hoekse Renners besloten deze wedstrijd vanuit Strijen te laten verrijden. In 2004 en 2005 werd de Kleine Omloop van de Hoekse Waard onder regie van het comité dat jaarlijks de Omloop van de Hoekse Waard voor Elites/Beloften organiseert voortgezet.

In de loop van 2005 werd Johan door Dennis van der Meijden, de toenmalige vrouwencoördinator bij de KNWU, gepolst of er belangstelling was om een wedstrijd te organiseren voor Elite-vrouwen zonder contract/Vrouwen-B welke mee ging tellen voor de nieuw te organiseren Clubcompetitie Vrouwen 2006. Die belangstelling was er wel degelijk en daarmee kon gelijk een lang gekoesterde wens in vervulling gaan om een vrouwenwielerdag in de Hoekse Waard te organiseren.

Na overleg met het bestuur van de inmiddels opgerichte Stichting “Omloop van de Hoekse Waard” werd besloten dat de organisatie van de vrouwendag verder door een zelfstandig comité voorgezet zou gaan worden. Ook was duidelijk dat de basis van het nieuwe comité uit wielerliefhebbers zou moeten bestaan die in Strijen wonen. Door Johan werden een aantal mensen benaderd en gepolst om in de nieuwe organisatie plaats te nemen.

Omdat inmiddels een aantal van deze mensen bemoeienis hadden met zowel de organisatie van de Rabobank Jeugdronde van Mijnsheerenland als de Kleine Omloop van de Hoekse Waard werd eind 2005 besloten de krachten te bundelen en de Stichting Wielerpromotie Hoekse Waard op te richten. Op 13 maart 2006 werd bij het “Notariaat Strijen” de oprichtingsakte ondertekend en was de Stichting een feit.

Doel van de Stichting is het organiseren van wielerronden in de Hoekse Waard en het stimuleren, activeren en ondersteunen van de wielersport in het algemeen in de Hoekse Waard.

Daarnaast is met ingang van 2007 de wedstrijdnaam Kleine Omloop van de Hoekse Waard gewijzigd in Omloop van Strijen.
Dit om meer recht te doen aan het feit dat deze wielerdag plaats vindt in en om Strijen.

 

  ©2006-2017 Stichting Wielerpromotie Hoekse Waard
| Home | Nieuws | Bestuur | Ontstaan | Wedstrijden | Uitslagen | Foto's | Archief | Verhuur | Contact |